Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá: zapojte se do kampaně ke Dni Země

16.4.2024 / Kdo jiný?

Měsíc duben je v Jednom světě na školách již tradičně spojen s environmentální tematikou a kampaní ke Dni Země. Zapojte se vašimi žáky i vy! Letošním tématem je les – neuvěřitelný organismus, bez jehož existence by náš život vypadal o dost jinak. Kampaní Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá chceme poukázat na nutnost přistupovat k lesu a k samotným stromům s ohledem, respektem a upozornit na jejich důležitost.   

Prostřednictvím filmů z letošní nabídky můžete zkoumat a pozorovat to, co nám lesy nabízí (snímek Do divočinyO zastávku dřív). Můžete si ale také připomenout nedávnou kůrovcovou kalamitu (film Holoseč), která nám ukázala, jak se z lesa ozývá, pokud člověk do jeho chodu necitelně zasáhne. Motivaci k péči o lesy a ovocné sady kolem nás získáte díky snímku Muž, který sázel stromy.   

Kromě dokumentárních filmů a doprovodných aktivit jsme pro Vás připravili i projektové aktivity, které žákům pomohou uvědomit si, jak důležitý je les a které všechny funkce v našem ekosystému zastává.  

 

Více informací ke kampani

 

Výuka s umělou inteligencí

Objevujte se svými žáky svět umělé inteligence


Vyzkoušejte naše nové aktivity do hodin využívající AI chatboty. A pokud je pro vás AI nové téma, nachystali jsme pro vás také manuál Krok za krokem k výuce s umělou inteligencí, díky kterému můžete začít zapojovat AI do výuky vlastním tempem.